Prajitura de post cu mere

de deyutzky in Prajituri, 7 Iul 2016 | 4553 vizualizari

 

V-am mai spus si in alte postari, dar mai spun si acum, ca ador prajiturile cu mere. Sunt printre preferatele mele si cum prind cateva mere care nu se mai mananca, cum fac o prajitura. Acum v-am adus varianta de post a retetei mele preferate. Sper s-o incercati si voi ca e tare buna si frageda! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • Aluat:
  • cca. 500 g faina
  • un pachet de 250 g margarina(Rama folosesc eu) la temperatura camerei
  • 4-5 linguri de apa/lapte de soia
  • 3 linguri vin alb sau 3 linguri apa minerala+1 lingurita otet
  • 10 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 - 2 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • In plus:
  • 3 linguri de miere dizolvata in 1-2 linguri de apa
  • cca. 100-150g nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere:

Aluat:

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: margarina taiata bucatele, apa, vinul, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.

Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios sau uscat, mai adaugati putina faina sau putina apa).

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru aprox. 30 de minute si inca 30 de minute in frigider. 

Umplutura:

Spalam merele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare.

Le punem intr-un vas, le amestecam cu zahar dupa gust si cele 3 linguri de ulei.

Punem vasul pe foc mic pentru cateva minute pana cand merele se inmoaie si se calesc putin. Amestecam din cand in cand in compozitie. Dam vasul de pe foc pana se raceste compozitia, apoi il dam la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 bucati egale.

Pe masa infainata intindem 2 foi subtiri de aluat.

Tapetam tava cu hartie de copt si punem prima foaie de aluat pe care o intepam din loc in loc cu o furculita. Pentru a ne fi mai usor sa luam foaia de pe masa, o rulam cu grija pe sucitor, apoi o derulam usor in tava. 

Peste aluatul din tava punem merele scurse bine de zeama. Acoperim cu a 2-a foaie de aluat pe care o intepam cu furculita, apoi ungem aluatul cu mierea dizolvata in putina apa si presaram nuca macinata. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit si o lasam aprox. 40-45 de minute. Verificati si cu o scobitoare daca prajitura este gata. 

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:54

o bunatate

Satisfyyourcravings 1

08.07.2016, 22:28

Arata tare bine!

miki_a 1

09.07.2016, 10:59

Iubesc prajiturile cu mere! Arata minunat cea facuta de tine si cred ca am sa o incerc si eu cand prind o zi mai racoroasa in bucatarie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere